game crash after logo

Having tech problems? Need a driver? Post them here and do not worry, there is always a solution for you.

Moderator: FocusTechSupport

game crash after logo

Postby kfido » Sun Dec 20, 2009 11:43 am

hi,
i have updated all drivers. i am on windows 7. i have updated to patch 1.05. the game is crashing after pendulu logo appears. can't start the game at all.
my specs
win 7
ati x1950
lcd 22 ( no issues with resoltion on the config application ).

what i should do???

thanks for any help.
:?
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

Postby LetDown » Sun Dec 20, 2009 3:21 pm

With this buggy game, it could be anything in your system configuration that it doesn't like (your ATI card at best) . And Windows7 still has serious issues, which isn't helping.

Unless you want to try and fiddle with your cards, DX etc... settings, or attempt playing it on another machine (if you have one at hand) , I'd say you can only wait for the announced forthcoming patch (it if ever sees the light of day) and see if it fixes all that seems to be wrong with the game :roll:
LetDown
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Mon Nov 30, 2009 7:27 pm

Postby FocusTechSupport » Mon Dec 21, 2009 10:33 am

Please configure A Twist of Fate to run the game in administrator mode:

1. Right mouse click RUNAWAY - A TWIST OF FATE shortcut and click Properties.
2. Click Compatibility tab.
3. Check 'Run this program as an administrator' and click OK button.
4. Run A Twist of Fate.

There is a compatibility problem with old ATI graphics controllers (years 2002-2004), a patch is planned for the English version of the game.
The game is fully compatible with ATI X1950 graphics card.

FocusTechSupport
|Focus|
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:17 pm

Postby UruBoo » Mon Dec 21, 2009 12:33 pm

Hi kfido!

Another suggestion: try to run the game using "compatible mode". Apply an option (Vista, XP, etc) and keep trying to run the game. The other day, the only way I could run an old game (2004) was using a "Vista" (???) compatible mode. Who knows? Go figure what makes a game run or not in Win 7.

But, in your case, most probably the problem is the ATI card.
UruBoo
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 18, 2009 9:26 pm

Postby kfido » Mon Dec 21, 2009 5:07 pm

hi,

thanks for your replies.

first i tried running the game as adminstrator and the game crash directly and does not start at all.
i tried all possible scenarios for compatibility mode of vista /xp sp3 etc.. and same , game won't start even and crash directly.
if i don't put any extra setting in compatibility, the game starts and focus logo appeats followed by pendulo studios then boom. crash.
i am a big fan of the series and played first 2 releases and was looking forward for a decent adventure game but got quite disappointed with these errors.
anyway, i guess i have to wait for the patch and see. hopefully it will be released this week.
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

no solution yet

Postby kfido » Mon Dec 28, 2009 7:18 pm

hi,
i am still unable to run the game.... what are the news on the patch? will it fix the issues?
anybody has an update???? :?: :!:
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

Re: no solution yet

Postby FocusTechSupport » Fri Jan 08, 2010 9:20 am

kfido wrote:hi,
i am still unable to run the game.... what are the news on the patch? will it fix the issues?
anybody has an update???? :?: :!:


This is very strange that you have this issue with Windows 7 and ATI RADEON X1950 graphics card.

Do you have an antivirus? Please disable it before running the game to test.
Otherwise, please install the 1.11 update now available http://www.runaway2-thegame.com/forum/v ... php?t=3968

FocusTechSupport
|Focus|
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:17 pm

frustrated

Postby kfido » Wed Jan 13, 2010 8:00 pm

hi,

i have downloaded and installed patch 1.11 .. the game now won't even start and crash. previously i reached the second logo then get the crash. now i get the crash directly.
what is the issue? i have disabled antivirus and triedl running as admnstrator. no luck. any more ideas or uninstall and return the game????

:cry:
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

Postby FocusTechSupport » Thu Jan 14, 2010 8:43 am

I need more information about your hardware configuration:

1. Click Windows Start button or press Windows and R keys.
2. Type DXDIAG in the Search bar (bottom left) or in Run window and press Enter key.

System tab: amount of RAM memory.
Display tab: driver date of the graphics card.
Audio tab: name of the audio controller and the driver date.

FocusTechSupport
|Focus|
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:17 pm

info needed

Postby kfido » Thu Jan 14, 2010 4:16 pm

hi,

info as requested :

1. Memory: 2048MB RAM
2. Driver Version: 8.56.1.15
DDI Version: 9Ex
Driver Model: WDDM 1.0
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 7/14/2009 03:14:55, 4030976 bytes
3. Driver Name: ctaud2k.sys ( sound card audigy 2 zs )
Driver Version: 6.00.0001.1371 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: No
Date and Size: 6/23/2009 13:36:24, 528408 bytes

hope this helps . please advise.
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

Postby FocusTechSupport » Thu Jan 14, 2010 4:45 pm

It seems ok.

Please click Windows Start button, All programs, Pendulo Studios then RUNAWAY - A TWIST OF FATE.
Run RUNAWAY - A TWIST OF FATE - Config.

What is the display mode recommended?
Otherwise you can change the display mode of the game.
Then click Accept, run the game.

FocusTechSupport
|Focus|
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:17 pm

Postby kfido » Thu Jan 14, 2010 6:05 pm

the config showed the follows :
orignal aspect ratio 16:9
original resolution : 1280*720-320bits

the suggested resolution
adaptor : generic pnp monitor 16:10 radeon x1950 series
resoultion : 1280*768-32 bits
i clicked accept and tried the game. no luck. direct crash.
i unsitalled it and reinstalled the game. tried it before the patch. it runs till 2nd logo then crash. after applying the new patch it crashes straight away.
any more solutions ?

thanks
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

Postby FocusTechSupport » Fri Jan 15, 2010 11:31 am

A computer diagnosis is necessary:

1. Click Windows Start button or press Windows and R keys.
2. Type MSINFO32 in the Search bar (bottom left) or in the Open box and press Enter key.
3. Click File then Export.
4. Enter a file name and click Save button.
5. Save the text file somewhere convenient like the Desktop (you have to be able to find it).
6. Send an e-mail to the technical support and add the text file to: support@runaway-thegame.com

FocusTechSupport
|Focus|
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:17 pm

Postby kfido » Tue Jan 19, 2010 7:25 pm

hello,

i have sent the required file as requested.
please do u have an update?

thanks
kfido
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Mar 26, 2007 10:07 am

Postby FocusTechSupport » Wed Jan 20, 2010 4:29 pm

I am very sorry but the MSINFO32 report file is incomplete.
I do not have the informations that I need.

FocusTechSupport
|Focus|
 
Posts: 386
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:17 pm

Next

Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron